Direktor Croatia Airlinesa u posjeti Međunarodnom aerodromu Sarajevo

    Direktor Croatia Airlinesa gosp. Krešimir Kučak posjetio je danas J.P.Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje se susreo sa direktorom Aerodroma Sarajevo gosp. Ivanom Veličanom.
    Tokom posjete razmatrane su mogućnosti poboljšanja poslovne saradnje i razvoja prometa na Aerodromu Sarajevo. Direktor hrvatskog nacionalnog avioprevoznika tom prilikom je najavio kako će Croatia Airlines u ljetnom redu letenja 2013. godine (koji stupa na snagu 31. marta) ponovo obavljati 13 sedmičnih letova na liniji Sarajevo – Zagreb, a također je razmatrana i mogućnost da se Međunarodni aerodrom Sarajevo u sljedećoj godini, osim sa Zagrebom, poveže i s još nekim evropskim destinacijama Croatia Airlinesa.
    Podsjećamo, zrakoplovi hrvatskog avioprevoznika u ovogodišnjem zimskom redu letenja (koji je na snazi do 30. marta 2013.) direktno povezuju Sarajevo i Zagreb svakog dana u sedmici. Putnicima je na raspolaganju ukupno 11 letova sedmično - ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom leti se dvaput (ujutro i poslijepodne), a utorkom, četvrtkom i subotom planiran je poslijepodnevni let.
    Gosp. Ivan Veličan izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom poslovnom saradnjom, jer Croatia Airlines po ukupnom broju letova i prevezenih putnika značajno doprinosi poslovanju Aerodroma. Podsjetio je i na podatak da je zrakoplov Croatia Airlinesa 1996. godine prvi sletio na obnovljeni Aerodrom Sarajevo, kada je i zvanično otvoren za redovni zračni promet. Putnicima iz Bosne i Hercegovine od tada do danas u kontinuitetu se nude direktni letovi Sarajevo – Zagreb v.v., kao i povoljne mogućnosti konekcije za druga evropska i svjetska odredišta.
    Uz riječi zahvalnosti za upriličenu posjetu, direktor Croatia Airlines izrazio je podršku naporima rukovodstva Aerodroma za unapređenje poslovanja i izrazio nadu za daljnju uspješnu suradnju.